Een advocaat neem je niet zomaar enkel wanneer het niet anders kan. Maat als je een ondernemer bent dan kan je de hulp van een advocaat wel eens wat vaker nodig hebben. Denk hierbij aan het opstellen van een contract of hulp bieden met de herstructurering van het bedrijf. Zulke belangrijke zaken mogen namelijk niet fout gaan. Door een advocaat ondernemingsrecht hiervoor in te schakelen worden de zaken vastgelegd op papier en zijn ze dus officieel. Wil je weten wanneer het handig is om zo een advocaat in te schakelen? Lees dan snel verder. 

Wanneer heb je al ondernemer met een ondernemingsrecht te maken?

Om te weten wanneer je als ondernemer te maken hebt met een ondernemingsrecht is het handig om te weten wat het inhoudt. Een ondernemingsrecht is veelomvattend, het is een verzameling van regels en afspraken die gelden voor bedrijven en organisaties die rechtspersonen hebben. Dus als je een organisatie hebt en jij een rechtspersoon binnen de organisatie bent dan is het zeker goed om je te verdiepen in het ondernemingsrecht. 

Een onderneming heeft dagelijks te maken met een ondernemingsrecht. Binnen de organisatie zijn er namelijk regels en afspraken en wordt er gewerkt met partners en klanten. Dit gaat volgens een bepaalde procedure en soms moeten er contracten worden getekend. Dan is het belangrijk om je aan de regels van het contract te houden. Stel je voor dat dit niet gebeurt dan kan je een ondernemingsrecht advocaat om advies vragen. 

Wat kan een ondernemingsrecht advocaat voor je betekenen?

Omdat een ondernemingsrecht veelomvattend is kan een advocaat je ook met veel dingen helpen. Hieronder beschrijven we een aantal zaken waar je bijvoorbeeld advies over kan vragen:

  • Bedrijfsovername
  • Herstructurering
  • Opstellen van algemene voorwaarden
  • Financiering
  • Geheimhoudingsovereenkomst
  • Intellectueel eigendom

Bedrijfsovername

Een bedrijfsovername of een fusie is een grote gebeurtenis voor een onderneming. Er komt een hele hoop bij kijken en het is belangrijk dat het vlekkeloos verloopt. Voordat een bedrijf wordt overgenomen of gaat fuseren worden er vaak al een aantal gesprekken gevoerd over de overname. Er wordt gekeken over de bedrijven qua werkstructuur wel bij elkaar passen en natuurlijk op zakelijk gebied wordt er ook gekeken. Advocaten spelen tijdens zo een overname een grote rol. Er moeten contracten van miljoenen euro’s opgesteld worden en daar moet je verstand van hebben. Zonder een advocaat is dit namelijk niet mogelijk.  

Opstellen van algemene voorwaarden

Als bedrijf zijnde is het belangrijk om je zo goed mogelijk in te dekken dit kan door middel van de algemene voorwaarden. Als beginnende ondernemer kan het nog best moeilijk zijn om zulke algemene voorwaarden op te stellen. Je kan kijken naar hoe andere bedrijven het hebben opgesteld maar dat betekent niet dat het voor jouw bedrijf van toepassing is. Stel daarom altijd je eigen voorwaarden op met behulp van een advocaat zodat je niks vergeet. 

Financiering

Een ondernemer heeft dagelijks te maken met de financiën. Of het nou gaat om een dure aankoop doen voor nieuwe computers of materialen of wanneer een bedrijf wordt overgenomen. Een accountant is dan niet voldoende om advies hierover te geven. Stel dat je als ondernemer een slechte periode hebt gehad en daardoor minder winst heb gemaakt en je in de problemen komt met de huur. Dan is het verstandig om advies aan een advocaat te vragen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *