Sporten bevordert de kwaliteit van leven. Ze zeggen ook wel een: een gezonde geest is een gezond lichaam. Door het sporten ben je zowel mentaal als fysiek gezonder. Je hebt een kleinere kans op depressies, diabetes en hart-en vaatziekten. Te veel van jezelf vragen is wat dat betreft niet goed.

Zoek de balans

Belangrijk hierbij is wel om de balans te zoeken. Als je echt intensief sport is een rustdag af en toe belangrijk. Voor professionele sporters is dit zeer noodzakelijk. Zij krijgen een persoonlijk ingevuld schema waar hun lichaam het beste op werkt. Dit is voornamelijk fysiek. Daarnaast maken de echte professionals vaak gebruik van een sportpsycholoog. Zij helpen je met de juiste begeleiding. Denk hierbij onder andere aan problemen die buiten de sport weerslag hebben. Alleen dan kan je alles eruit halen wat erin zit. Vaak hebben mensen last van perfectionisme, faalangst en spanningsklachten. Door middels van de juiste invulling en begeleiding zorg je ervoor dat je optimaal presteert en zorgt voor een gezond leven. Balans is hierbij key. 

Juiste leefstijl 

Een gezonde leeftijd is naast het sporten ook erg belangrijk. Denk er bijvoorbeeld eens aan om vaker met de fiets boodschappen te doen dan met de auto. Pak de trap in plaats van de lift. Naast deze bewegingen is voeding natuurlijk ook erg belangrijk. We zien dat er steeds meer toenamen is in het aantal mensen met overgewicht. Diabetes is hier vaak een groot gevolg van. Blijf dus, hoe oud je ook bent, je beweging pakken waar het kan. Denk hierbij ook aan voeding. Af en toe lekker snaaien is uiteraard geen probleem. Toch zijn er tegenwoordig veel alternatieven om toch gezond te kunnen snacken. Veel meer supermarkten houden hier rekening mee. 

Gelukkig zijn

Bewegen en gezond eten brengt veel voordelen met zich mee: je humeur verbetert en je krijgt er meer energie van. Daarnaast is het goed voor je spieren, gewrichten en botten. Een gezond gewicht brengt veel voordelen met zich maar. Het stimuleert je ademhaling en stofwisseling. Doordat je er meer energie van krijgt heb je een goede weerstand en voorkom je eerder stress. Je kwaliteit van het leven gaat daadwerkelijk omhoog. Voornamelijk het verminderen van stress is hier heel belangrijk. Doordat je veel stress ervaart raakt je lichaam van slag. Hierdoor blijft het cortisolgehalte structureel hoog. Hierdoor daal je immuunsysteem en ben je vatbaarder. Belangrijk is dus dat je blijft bewegen. Het brengt veel voordelen met zich mee. Uiteindelijk heb je een plezierig én langer leven. Hoe mooi is dat?

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *