Om optimaal van je eigen woning te kunnen genieten dient je woning aan een paar voorwaarden te voldoen. Zo dien je tevreden te zijn met de inrichting van de woning, dienen de voorzieningen in de woning allen naar behoren te werken en dient de geur in huis fijn te zijn. De eerste twee voorwaarden kun je gemakkelijk wat aan doen. Aan de derde voorwaarde kun je wel wat doen, maar de oplossing ligt vaak wat gecompliceerder! Dit komt omdat de geur wordt beïnvloed door factoren waar je zelf weinig invloed op hebt. Denk hierbij aan lekkages in de buurt of stankgeuren die van buiten naar binnen waaien. Juist omdat je hier minder invloed op hebt geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het buitenhouden van vervelende geurtjes!

Naden en kiertjes dichten

De eerste stap die je natuurlijk neemt om de geuren buiten te houden is het sluiten van de ramen en deuren. Wanneer dit niet helpt, dan kan het zo zijn dat er in de woning nog diverse andere openingen te vinden zijn. Denk hierbij aan kleine scheurtjes, kiertjes of gaten. De geur kan de woning via deze openingen gemakkelijk binnendringen. Wanneer dit het geval is, dan is het zaak om deze openingen zo goed mogelijk te dichten. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een kit- of pur setje. Wanneer de geur na het dichten van de gaten nog steeds de woning weet binnen te dringen raden we je aan om contact op te nemen met een professionele partij. Zij kunnen de oorzaak van het probleem vaak snel vinden!

Overleg met mensen uit de buurt

Vervelende geuren ontstaan niet uit het niets. Wanneer jij merkt dat dezelfde vervelende geur jouw woning vaak weet binnen te dringen, dan kan het zijn dat het probleem bij een of meerdere van jouw buren vandaan komt. Als jouw woning bijvoorbeeld vaak naar sigaretten ruikt, dan is de kans groot dat dit door nabije buren komt. Door deze rookoverlast buren bij de buren aan te geven maak je het probleem duidelijk en kunnen zij er rekening mee houden. Ditzelfde geldt overigens voor een huisdier dat zijn of haar uitwerpselen achterlaat op jouw grondgebied. Het is belangrijk om deze ‘geurproblemen’ zo snel mogelijk aan te kaarten. De buren zijn over het algemeen namelijk niet eens op de hoogte van de geuroverlast die ze zelf veroorzaken. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *