Heb je interesse in een racefiets? Dan is het logisch dat je benieuwd bent naar de prijzen. Natuurlijk kun je meteen naar een fietsenwinkel gaan, maar even vooraf oriënteren is altijd handig. Zo kom je in een fietsenwinkel beter beslagen ten ijs. 

Nieuwe racefiets


Ga je naar de fietsenwinkel voor een racefiets, dan zie je daar waarschijnlijk ook tweedehands modellen staan. Het is goed om van te voren voor jezelf te beslissen of je echt een nieuwe fiets wilt aanschaffen of dat je eerst een gebruikte neemt. Zeker als je nog geen ervaring hebt met wielrennen, kan het verstandig zijn om niet meteen een nieuwe fiets te kopen. 

De nieuwste snufjes of budget


Weet je zeker dat je een nieuwe fiets wilt, dan kun je qua prijzen nog allerlei kanten op. Ga je voor een budgetmodel of neem je het nieuwste van het nieuwste? Er zijn redelijk goedkope modellen verkrijgbaar. Maar natuurlijk kun je ook duizenden euro’s uitgeven voor een nieuwe fiets. Echte topmodellen gaan zelfs wel voor tienduizend euro de toonbank over. Let er wel op dat in veel gevallen goedkoop duurkoop is. Laat je daarom goed voorlichten door een expert in de fietsenwinkel. 

Bij welke prijs begint een goede racefiets?


Vanaf ongeveer 800 euro kun je prima een fiets kopen van een goed en betrouwbaar merk. Leg je hier nog 200 euro bij, dan wordt de keus meteen nog een heel stukje groter. Ga in ieder geval naar een goede fietsenwinkel en laat je daar voorlichten.

Laat een fietsmeting doen


Leg je een aardig bedrag neer voor de fiets, dan is het wel belangrijk dat deze de juiste framemaat heeft. Wil je helemaal zeker weten dat de fiets perfect bij je past, laat dan een zogenaamde fietsmeting doen. Een professional bekijkt dan precies hoe de fiets het beste afgesteld kan worden op jouw lichaam. Dan gaat het niet alleen meer om een framemaat, maar ook over onder meer de zadelhoogte, de zadelstand, de lengte van de stuurpen en de stuurhoogte.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *