Het is voor iedere Nederlander van 18 jaar of ouder verplicht om een zorgverzekering te hebben. Op deze manier zorgt de Nederlandse overheid er indirect voor dat iedereen altijd de zorg kan krijgen die men nodig heeft. Er zijn hierin natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen zorgt de basisverzekering ervoor dat je prima zorg kunt krijgen. Nu is het ieder jaar mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. Het is de bedoeling dat je dit voor één januari doet zodat je in het nieuwe jaar verzekerd bent bij je nieuwe zorgverzekeraar. Er zijn hier zo ontzettend veel opties in dat de gemiddelde Nederlander eigenlijk niet weet wat nou wel en niet belangrijk is. Juist daarom geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het afsluiten van jouw beste zorgverzekering!

Eigen risico

Als het gaat over zorgverzekeringen, dan zul je de term eigen risico al snel horen vallen. Net als in veel verzekeringen heb je in de zorgverzekering namelijk een eigen risico. Dit is het bedrag dat je in eerste instantie zelf dient te betalen wanneer je gebruik maakt van je zorgverzekering. Heb je bijvoorbeeld een eigen risico van 385 euro en heb je voor 700 euro aan zorgkosten gemaakt? Dan betaal je de eerste 385 euro zelf en betaalt de zorgverzekeraar de overige 315 euro. Dit eigen risico betaal je slechts een keer per jaar. Mocht je dus meerdere keren per jaar iets hebben, dan betaal je alleen de eerste 385 euro zelf. Hoe hoog dit eigen risico is kun je zelf bepalen, maar met een maximum van 885. In dit geval betaal je een substantieel lager maandbedrag maar mocht je iets overkomen, dan ben moet je wel de eerste 885 zelf bijleggen.

Zorgkeuze

Waar je vroeger met je zorgverzekering bij alle zorginstellingen terecht kon, is dat anno 2021 niet altijd meer het geval. Dit is met name het geval als je naar de echt goedkope verzekeringen kijkt. Je betaalt voor deze verzekeringen een stuk minder per maand maar dit komt dus met name doordat je niet overal terecht kunt. Dit scheelt je vaak een flink bedrag per maand en als dit bedrag jou je zorg vrijheid waard is, dan kun je hier zeker voor kiezen. Het kan in dit geval wel zo zijn dat je voor een ingreep niet bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunt aankloppen maar bijvoorbeeld een half uur moet rijden naar een zorginstelling waar jouw zorgverzekeraar wel een contract mee heeft.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *