Snurken is een geluid waar veel mensen last van hebben. Vooral partners van snurkers lijden hieronder. Iedereen kent wel iemand die ’s nachts bomen lijkt om te zagen met het gesnurk. Door een gedeeltelijke blokkade van de luchtweg, wordt dit geluid veroorzaakt. Omdat je spieren tijdens je slaap verslappen, blokkeert de tong bij snurkers de luchtweg. Dit veroorzaakt trillingen wat voor een brommend geluid zorgt. Ben jij een snurker en vraag je je af wat te doen tegen snurken? Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Ten eerste is het belangrijk om te weten waar het gesnurk door veroorzaakt wordt. Veel mensen met overgewicht kunnen meer last krijgen van gesnurk, maar ook kan het een teken zijn van slaapapneu. Mocht je hierover twijfelen, kan je meer informatie op ruysdaelslaapkliniek.nl over deze slaapafwijking vinden.

Wat kan je doen tegen snurken?

Snurken kan een bron van slapeloosheid en irritatie zijn. Ongeveer een kwart van de vrouwen heeft hier last van, en bij mannen is dit nog meer. In veel gevallen is de snurker zich van geen kwaad bewust. Dit gebeurt ten slotte in de slaap, dus snurken gebeurt onbewust. Partners, familieleden en soms zelfs de buren kunnen echter wel last ervaren van het gesnurk. Gelukkig is er wel wat te doen tegen snurken. Wist je dat de meeste snurkers positionele snurkers zijn? Dit houdt in dat deze mensen alleen snurken wanneer zij op de rug liggen. Door een anti- snurk band worden snurkers aangemoedigd om van slaappositie te veranderen. De band trilt zacht wanneer er wordt gesnurkt, waarbij de hardheid van de trilling wordt afgestemd op de respons. Op deze manier kan de snurker en de partner op een rustige manier verder slapen. Ook zijn er neusstrips en snurkbeugels te verkrijgen om te zorgen dat de luchtwegen zo veel mogelijk vrij blijven.

Wanneer kan er sprake zijn van slaapapneu?

Met slaapapneu stokt de ademhaling in de slaap. Dit zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar je longen tijdelijk stopt. Op de lange termijn is dit erg schadelijk voor de gezondheid. Je slaapritme wordt namelijk verstoord waardoor je energie en denkvermogen vermindert. We kennen allemaal wel het suffe gevoel van een slechte nachtrust. Slaapapneu kan voor extreme slaperigheid overdag zorgen, waardoor het moeilijk wordt om de dagelijkse taken uit te voeren. Wanneer je vermoedt dat je last hebt van slaapapneu, kan je het beste een slaaponderzoek uit laten voeren door een slaapkliniek. Op ruysdaelslaapkliniek.nl vind je informatie over wat te doen tegen snurken en hoe je een gesprek met een specialist kunt inplannen. Met behulp van een slaaparts wordt er een behandelplan opgesteld om weer een goede nachtrust te kunnen krijgen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *