Yes! Ben jij eindelijk aangekomen in de laatste fase van je studie? Om je studie af te ronden zul je nog een scriptie/ eindverslag moeten schrijven. In de wandelgangen zul je ongetwijfeld al scriptieverhalen hebben gehoord en misschien kijk je met gemengde gevoelens uit naar het schrijven van je scriptie. Veel studenten lopen op een bepaald moment vast. Ze ervaren mentale problemen of problemen met de inhoud van de scriptie. Tegenwoordig kiezen dan ook veel studenten voor scriptiebegeleiding, maar wat is er hierin mogelijk en waar dien je op te letten? 

Fase van je scriptie

Scriptiebegeleiding is mogelijk bij alle fases van je scriptie. Misschien ben je al wat verder met je scriptie maar loop je nu vast bij de kwalitatieve of kwantitatieve data-analyses. Of ben je juist op zoek naar iemand om even mee te sparren over je onderwerp en opzet om in de scriptieflow te komen. Naast de inhoudelijke scriptiebegeleiding, wordt er ook veel scriptiebegeleiding geboden bij het proces zelf. Hierbij kun je denken aan mentale ondersteuning en die stok achter de deur, waardoor je ook echt in de flow blijft en niet gaat uitstellen.

Scriptiebureaus

Er bestaan in Nederland veel scriptiebureaus, maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste kiest? Allereerst is het goed om een aantal websites te bekijken om een indruk te krijgen en ook altijd te vergelijken. Vraag gerust een kosteloze intake aan bij meerdere bureaus zodat je kunt ervaren wat het beste bij jou past en kunt horen wat de achtergrond is van degene die jou kan gaan begeleiden. Wil je echt effectieve scriptiebegeleiding? Zoek dan niet alleen iemand waar je een klik bij ervaart, maar ook een ervaren scriptiebegeleider die goed bij jouw onderwerp past. Immers heeft elke opleiding zijn eigen eisen en methoden, dus is het wel fijn dat jouw scriptiebegeleider hier ook bekend mee is.   

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor scriptiebegeleiding? Allereerst geven veel studenten aan dat ze hierdoor veel minder stress, (zelf)vertrouwen en meer rust ervaren. Het is fijn om weer gemotiveerd aan de slag te kunnen en een stok achter de deur te hebben. Er is altijd iemand beschikbaar die je kan bijstaan, met je meedenkt en snel schakelt. De scriptiebegeleider staat ook helemaal los van de onderwijsinstelling, dus je stelt nooit teveel vragen! Je staat er dus niet meer alleen voor en het mooiste: de meeste studenten kunnen hun scriptie ook sneller afronden. Het is dus een investering in de toekomst. Benieuwd naar de mogelijkheden voor scriptiebegeleiding, bekijk dan eens Topscriptie.nl

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *