Wanneer u lichamelijke klachten krijgt, gaat u daarmee op de eerste plaats naar uw huisarts. Hij zal proberen om door middel van medicijnen u van uw klachten af te helpen. Wanneer bepaalde bewegingen pijn blijven veroorzaken, dan zal de huisarts u doorsturen naar de fysio Zeist als dat uw woonplaats is. Omdat de oorzaak van uw pijn veroorzaakt kan zijn door een ongeval, operatie, sporten of bij een langdurige verkeerde houding op uw werk, zal de therapeut eerst met u een uitvoerig gesprek hebben. Hij zal u ook tijdens de eerste ontmoeting onderzoeken om precies te weten te komen waar uw pijn door wordt veroorzaakt. Als hij dat weet, dan zal de fysio Zeist een behandelingsplan opstellen.

Het verhelpen van de pijn

De fysio Zeist kan u van uw pijnklachten afhelpen door gebruik te maken van steun- of bewegingstherapie. Er zijn nog andere middelen die door de fysio Zeist ingezet kunnen worden zoals, fysische therapie, massagetherapie en oefentherapie. De vormen van deze middelen hebben maar een doel en dat is om u van uw pijn af te helpen. Wanneer de gestelde vorm van de therapie niet helpt, zal er naar een andere methode worden gezocht.

Wanneer krijgt u fysische therapie?

Bij veel aandoeningen kan er gebruik worden gemaakt van fysische therapie. Vaak zal de fysio Zeist hierbij gebruik maken van fysische prikkels zoals, het gebruik van koud en warm water. Ook kunnen hierbij elektrische en ultrasone prikkels worden gebruikt. Het doel van deze methode is door gebruik te maken van de prikkels de genezende werking van uw lichaam te stimuleren.

Bij spanningen in uw lichaam

Er kunnen door bepaalde omstandigheden spanningen in uw lichaam ontstaan. Bij deze spanningen zal er vaak gewerkt worden met massagetherapie. De fysiotherapeut kan hierbij door middel van druk of trillingen de spanningen in uw lichaam verminderen. Ondanks dat er veel hulpmiddelen zijn, zal de therapeut zoveel mogelijk gebruik maken van de manuele therapie. De massagetherapie wordt gebruikt op uw spieren, bindweefsel en huid. Het is een fijne manier om van de pijnklachten af te komen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *